sábado, 5 de enero de 2013

Llenguatge i llengua

Què volem dir quan parlem de llenguatge i de llengua? Bé doncs, el llenguatge diem que és el mitjà d'expressió i de comunicació més extens que facilita l'organització de l'entorn en què vivim, recollint i endreçant totes les possibles percepcions del que ens envolta, amb l'objectiu de promoure una bona comunicació.
Diem també, que és el responsable de que nosaltres siguem capaços de pensar i per tant és un element bàsic de la constitució del nostre pensament. El llenguatge també és el suport bàsic de la memòria i això fa que hi hagi evolució de generacions. Finalment, cal remarcar que en l'àmbit comunicatiu no sempre tenim l'objectiu de transmetre informació a terceres persones, sinó que també ens permet l'auto expressió, és a dir, el diàleg amb nosaltres mateixos.
"Gràcies al llenguatge podem organitzar el món i entendre'l".
 
Amb la definició que he presentat anteriorment podríem dir que el llenguatge es pot dividir en 4 elements.
 
  • El llenguatge i l'organització de l'entorn. Això significa identificar què és cada cosa i anar omplint "calaixos" que tothom entén de la mateixa manera i per tant, gràcies a això som capaços d'entendre'ns.
  • El llenguatge i el pensament. Ja que parlar és un reflex del que pensem.
  • El llenguatge i la memòria. Gràcies al llenguatge i a la memòria podem elaborar la nostra pròpia història. Som capaços d'establir connexions entre uns fets i uns altres.
  • El llenguatge i la auto expressió. Es tracta del diàleg intern amb tú mateix, que ens permet créixer com a persones.

A més també podem dir que el llenguatge és una facultat humana. Ens permet distingir-nos de les altres espècies ja que nosaltres naixem amb la capacitat, facilitat i amb l'equipatge on hi ha mecanismes que fan desenvolupar el llenguatge.
"El llenguatge és un do universal del humans que ens fa possible l'aprenentatge lingüístic".

I si parlem de llengua? La llengua és la concreció del llenguatge. Es tracta d'un sistema de signes i símbols orals propi d'un grup social. Aquest sistema de signes orals, està reflectit sovint en un codi escrit propi d'una comunitat.

Diem també que el sistema de signes orals està organitzat en diversos nivells, als quals corresponen unitats diferents:

  • PRAGMÀTIC. (Discurs o text).
  • SEMÀNTIC. (Oració o paraula).
  • SINTÀCTIC. (Sintagma, estructura de la frase).
  • MORFOLÒGIC. (Morfema).
  • FONÈTIC. (Fonema o so).

Espero que us serveixen els apunts de COED. Sort pels exàmens!







No hay comentarios:

Publicar un comentario