jueves, 3 de enero de 2013

Fluxogrames


Us preguntareu què són els fluxogrames, bé doncs es tracta d’una eina molt útil que s’utilitza per facilitar la comprensió d’alguna tasca. Es fan servir en diferents àmbits.

Per la realització d’un fluxograma, les paraules s’introdueixen en diverses formes: rodona, rectangle o romb.

Els fluxogrames, igual que els mapes conceptuals, són eines que ens donen suport al nostre pensament. Encara que s’assemblin als mapes conceptuals, els fluxogrames es fan servir per representar un procés amb la intenció, normalment, de resoldre una tasca en concret.

Els usos que donarem als fluxogrames (en l’àmbit educatiu) seran:

·         Planificar les nostres pròpies tasques.

·         Informar als alumnes sobre el funcionament d’aquesta eina que serà necessària pel seu procés d’aprenentatge. Els ajudarà a resoldre problemes, planificar-se, organitzar-se etc.
* El que és important tenir en compte dels fluxogrames és que cada símbol que utilitzem tindrà un significat que es diferenciarà dels altres símbols.


A continuació us vull mostrar un fluxograma que vam crear a la classe de GTIC perquè veieu l'ús que podem donar a aquesta tècnica.



El programa que hem utilitzat per dur a terme el nostre fluxograma s'anomena GLIFFLY. Aquesta gran eina ens permet crear, editar i guardar fluxogrames.


Espero que feu un bon ús de tot allò que us he explicat i que us sigui de profit.

No hay comentarios:

Publicar un comentario